

Astronomy Educator Workshop Agenda 9am - 1:30pm, February 3, 2020

This Journey workshop will provide our Astronomy Educators (AE) with insight into our 16 year partnership with the Department of Education (DOE) and our local community. Three examples of classroom presentations will also be featured.

9:05 - 09:20 (15 min) Janice Harvey, Journey Team Leader, will give an overview of Journey for the past 15 years and introduce the Journey team.

9:20 - 10:15 (55 min) DOE District Superintendent Esther Kanehailua will speak about Journey's partnership with the DOE. School Renewal Specialist, Darrell Nekoba will cover the Next Generation Science Standards and what they envision for AE's in the classroom.

10:15 - 10:35 (20 min) Break. Snacks provided.

10:35 - 11:05 (30 min) Example presentation 1: Jerry Brower, Bits and Bytes to an Engaging Presentation (Grades 7+)

11:05 - 11:50 (45 min) Example presentation 2: Callie Matulonis, Making Meaning with Hands-on Activities (Grades 4 - 6)

11:50 - 12:20 (30 min) Example presentation 3: Alyssa Grace, Fun Phenomena for Teaching Astronomy and Inspiring Inquiry (Grades 1 - 3)

12:20 - 12:35 (15 min) Closing discussion.

12:30 - 01:30 (60 min) Lunch provided.

Mahalo for joining us on our Journey Through the Universe!











